Εκστρατεία ενημέρωσης – Διεθνής Ημέρα Αμφιβληστροειδούς (World Retina Day) 2022

Αξιότιμες κυρίες,

Αξιότιμοι κύριοι,

  Η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) ενημερώνει για τον εορτασμό  της Διεθνούς Ημέρας Αμφιβληστροειδούς (World Retina Day) – 24 Σεπτεμβρίου 2022, όπου η Παγκόσμια Ένωση Ασθενών (Retina International) θέτει ως κεντρικό μήνυμα “Να μην μείνει κανένας ασθενής στο σκοτάδι καθώς βγαίνουμε στο φως”, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους ασθενείς και τους αρμόδιους φορείς λήψης αποφάσεων και παροχής υπηρεσιών, αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία της νόσου Covid-19 στη κοινότητα των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, αλλά και για τις ευκαιρίες που παρέχονται για την αναδιοργάνωση και ανοικοδόμηση των υπηρεσιών παροχής φροντίδας και αποκατάστασης στο πεδίο της απώλειας της όρασης – τυφλότητας, που θα είναι προσανατολισμένες στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.

  Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται εκστρατεία για αναζήτηση και ενημέρωση των ασθενών που πάσχουν από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς, της Ωχράς Κηλίδος και του Οπτικού Νεύρου, με τη διαβίβαση σχετικού υλικού, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε σχετικές δράσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ΑμΠΟ, αλλά και να παραπεμφθούν ασθενείς στην Π.Ε.Α., ώστε να δοθούν κατάλληλες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης.

  Σε συνέχεια των ανωτέρω σας διαβιβάζουμε:

α)  το αρ. πρωτ.33/009/20-09-2022, με θέμα «Οργάνωση εκστρατείας για αναζήτηση και ενημέρωση των ασθενών που πάσχουν από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς, της Ωχράς Κηλίδος και του Οπτικού Νεύρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Αμφιβληστροειδούς – 24 Σεπτεμβρίου 2022»

β)   δελτίο τύπου της Διεθνούς  Ημέρας Αμφιβληστροειδούς (Retina Day) 2022 και

γ)   ανακοίνωση για την έγκριση στην Ευρώπη νέας θεραπείας για την θεραπευτική αντιμετώπιση της  νεοαγγειακής ή υγρού τύπου Ηλικιακής Εκφύλισης  Ωχράς Κηλίδος και του Διαβητικού Οιδήματος.

  Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α. παρακαλεί για τη συνεργασία και τη συμβολή σας, ως προς τη γνωστοποίηση του εν λόγω υλικού, προκειμένου να ενημερωθούν οι Οφθαλμίατροι.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Δ.Σ.