Εργασία εξ αποστάσεως

Η remote εργασία αποτελεί πλέον επιταγή των καιρών, με αρκετές επιχειρήσεις να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα πλεονεκτήματά της. Από την άλλη, πολλές έρευνες δείχνουν ότι κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Ενδεικτικά, το 98% των remote workers ελπίζει να συνεχίσει την εργασία εξ αποστάσεως για το υπόλοιπο της καριέρας του! 

Οργανωθείτε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις της εποχής και αναζητήστε την καριέρα που θα σας επιτρέψει να εργάζεστε και με τους δικούς σας όρους.

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τη σταδιοδρομία σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, καθώς ένα επάγγελμα που ενδείκνυται για remote working ίσως είναι αυτό που ψάχνετε! Η έμπειρη ομάδα της ProfessionAid έχει δημιουργήσει για εσάς μία λίστα με τα 8 + 1 κορυφαία επαγγέλματα για τηλεργασία. Είτε ενδιαφέρεστε για μία full-time καριέρα, είτε αναζητάτε μία part-time θέση, το άρθρο αυτό θα καλύψει και τους πιο «απαιτητικούς» ενδιαφερομένους.

Ποια είναι, λοιπόν, τα top επαγγέλματα για απομακρυσμένη εργασία που μπορούν να σας μετατρέψουν στους digital nomads που ονειρεύεστε;

Data Entry εργασία από το σπίτι

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το data entry είναι ένα top επάγγελμα για εργασία εξ αποστάσεως, διότι μπορεί να πραγματοποιηθεί από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως παρουσιάζει πολύ υψηλή ζήτηση, εφόσον η καταχώρηση δεδομένων συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι για τις επιχειρήσεις και τα websites τους.

Αναρωτιέστε ποια skills χρειάζεστε ως καταχωρητής δεδομένων; Για να ακολουθήσετε το επάγγελμα αυτό, πρέπει να διαθέτετε δεξιότητες υπολογιστών, καθώς και εμπειρία πληκτρολόγησης σε γρήγορες ταχύτητες. Πρόκειται για μία θέση εργασίας χωρίς άγχος και με καλές απολαβές, αφού μπορείτε να εργάζεστε για πολλές εταιρείες ταυτόχρονα. Επίσης, μία ιδανική λύση για έξτρα εισόδημα είναι το data entry!

Freelance μετάφραση

Είστε γλωσσομαθείς ή δίγλωσσοι; Εάν οι ξένες γλώσσες είναι ένα από τα δυνατά σας σημεία, εκτός από τη διδασκαλία, μπορείτε να εργαστείτε και ως μεταφραστές. Οι μεταφραστές συνήθως δουλεύουν remote και σε ανεξάρτητη βάση, μεταφράζοντας ειδήσεις, άρθρα και ιστοσελίδες. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να προσλαμβάνονται από εταιρείες για τη μετάφραση βιβλίων και να έχουν μια full time εργασία εξ αποστάσεως.

Είστε έτοιμοι να μεταφράσετε τα επόμενα best-sellers; Προτού κλείσετε ένα interview, καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε, εξερευνώντας τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε συνέντευξη εργασίας.

Copywriting εργασία

Αν σας αρέσει η κειμενογράφηση και θέλετε να ασχοληθείτε με το copywriting (τύπος γραφής προσανατολισμένος σε sales & marketing), να θυμάστε ότι πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί συνεργάζονται με freelance συγγραφείς για τη δημιουργία κειμένων! 

Μπορείτε να εργαστείτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, διατηρώντας την ατομική σας επιχείρηση, είτε full time σε μια εταιρεία ή ένα agency. Η φυσική σας παρουσία συνήθως δε θα είναι απαραίτητη και θα μπορείτε να εργάζεστε είτε αμιγώς απομακρυσμένα, είτε σε ένα υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει τη remote με την on-site εργασία.

Εσείς έχετε τις τεχνικές γνώσεις της γραφής, για να ξεκινήσετε;

Blogging

Αγαπάτε τα ταξίδια και επιθυμείτε να καταγράφετε τις εμπειρίες σας; Το blogging και η συγγραφή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα του remote working με προοπτικές και ελκυστικές αμοιβές. Το συγκεκριμένο επάγγελμα προσφέρει ευελιξία και ανεξαρτησία και μπορεί να αποτελέσει πλήρη απασχόληση ή ένα extra εισόδημα.

Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη σταδιοδρομία, μπορείτε να αναρτάτε e-books στο διαδίκτυο ή ακόμα καλύτερα να δημοσιεύετε στο Amazon, το E-junkie και σε άλλους ανεξάρτητους ιστοτόπους – εάν, βέβαια, γράφετε στην αγγλική γλώσσα! 

Επίσης, η άνοδος του content marketing έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε bloggers στον τομέα του e-commerce, καθώς η συγγραφή άρθρων αποτελεί μια παγιωμένη -πλέον, τακτική που προσφέρει value στον καταναλωτή και αξιοπιστία στην επιχείρηση.

Online μαθήματα

Κατέχετε κάποιο πτυχίο ή πιστοποιητικό σχετικό με την εκπαίδευση; Εάν ναι, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τη διαδικτυακή σας καριέρα ως δάσκαλος ή καθηγητής, αφού η τεχνολογία έχει δημιουργήσει ευκαιρίες remote διδασκαλίας για μαθητές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, να τονίσουμε την αυξανόμενη ζήτηση για online εκπαιδευτικούς από μεγάλα πανεπιστήμια και κολέγια, τα οποία προσφέρουν distance προγράμματα και αναζητούν καθηγητές για τη διεκπεραίωσή τους.

Γεγονός είναι πως το συγκεκριμένο είδος διδασκαλίας παρέχει μεγάλη ευελιξία και πληθώρα ευκαιριών σε πολλούς κλάδους και παρακλάδια. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε ιστοτόπους για απομακρυσμένη διδασκαλία και να ξεκινήσετε με online συνεδρίες. Μία γρήγορη αναζήτηση στην Google θα σας πείσει!

Web Development

Αυτό το επάγγελμα απαιτεί εκπαίδευση, αλλά σίγουρα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εργασία εξ αποστάσεως είτε είστε στέλεχος σε κάποια εταιρεία, είτε ελεύθερος επαγγελματίας. Στις μέρες μας, κάθε επιχείρηση χρειάζεται έναν ιστότοπο, άρα το web development κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντας σε αυτούς που θα το επιλέξουν αμέτρητες ευκαιρίες!

Οι περισσότεροι προγραμματιστές ασχολούνται, κυρίως, με την ανάπτυξη εφαρμογών και τη δημιουργία διαδικτυακών ιστών. Πρόκειται για ένα κερδοφόρο επάγγελμα με υψηλή ζήτηση και συνεχή εξέλιξη. Εάν δεν έχετε εμπειρία σχετική με το web development, σίγουρα μπορείτε να κάνετε την αρχή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας μέσω διαδικτύου.

Αν γνωρίζετε πως ο κλάδος αυτός είναι αυτός που επιθυμείτε για να χτίσετε την καριέρα σας, αλλά δυσκολεύστε να οργανώσετε ένα πλάνο για να το πετύχετε, η ProfessionAid μπορεί να σας παρέχει στήριξη και να σας βοηθήσει να απογειώσετε τα σχέδια σας στρατηγικά και αποτελεσματικά. Γιατί να χάνετε χρόνο ανάμεσα στις δεκάδες επιλογές, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη τη γνώση και πολυετή εμπειρία που κατέχει η ProfessionAid στον κλάδο;

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει το επάγγελμα του γραφίστα, καθώς αποτελεί μία θέση με μεγάλη απήχηση στην αγορά εργασίας και λαμπρό μέλλον! Η δημιουργικότητα είναι το πρωταγωνιστικό στοιχείο για τον Graphic Designer, ο οποίος συνδυάζει ένα σετ καλλιτεχνικών δεξιοτήτων με την έμπνευση και την υψηλή αισθητική κρίση. Με λίγα λόγια, πρόκειται για τον expert στον σχεδιασμό γραφικών, θεμάτων WordPress, όπως και στο UX.

Ως γραφίστας, ειδικά αν κατέχετε δικό σας επαγγελματικό εξοπλισμό, θα μπορείτε να εργάζεστε είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω σε project πελατών σας, είτε ως in-house υπάλληλοι. Και στις δύο περιπτώσεις, η εργασία εξ αποστάσεως είναι μια εφικτή προοπτική, μιας και σίγουρα διαθέτετε άριστες ικανότητες χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εργαλείων.

Digital Marketing

Ακόμη ένα από τα αγαπημένα επαγγέλματα για εργασία εξ αποστάσεως είναι το διαδικτυακό μάρκετινγκ, το οποίο προσφέρει ποικίλες επιλογές καριέρας στον σχεδιασμό στρατηγικής SEO ή PPC, στη δημιουργία περιεχομένου κ.ά.. Μπορείτε, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να διαχειρίζεστε social media accounts πελατών σας ή να εργάζεστε σε κάποιο agency.

Επίσης, είναι πιθανό να απασχοληθείτε αποκλειστικά σε μία εταιρεία με αυξημένες ανάγκες marketing, όπως οι επιχειρήσεις στον κλάδο του e-commerce.

Μήπως, λοιπόν, το online marketing είναι το επόμενο βήμα για εσάς; Χάρη στους αμέτρητους πόρους του διαδικτύου, μπορείτε να μάθετε τους βασικούς τύπους digital μάρκετινγκ, αποκτώντας τις αρχικές δεξιότητες για ένα δυναμικό επάγγελμα του παρόντος και του μέλλοντος!

Extra tip: Φροντίστε να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για remote working αιτήσεις, αν ψάχνετε εργασία εξ αποστάσεως!

Call center εργασία από το σπίτι

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο για το remote working με ραγδαία πρόοδο, καθώς οι μέρες που τα μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα ευδοκιμούσαν… έχουν περάσει. Οι εταιρείες πλέον προσλαμβάνουν υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι τους, εξοπλίζοντάς τους με τεχνολογικά μέσα, όπως υπολογιστές και προγράμματα. Έτσι, διευκολύνουν τα καθήκοντά τους, επεκτείνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις υπηρεσίες τους στην ενδοχώρα ή και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βέβαια, για να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο επάγγελμα, χρειάζεστε εξαιρετικές δεξιότητες τηλεφωνικής ή διαδικτυακής επικοινωνίας και, φυσικά, ταχύτητα. Ανεξάρτητα, όμως, από τα skills σας, πρέπει να έχετε υπομονή και υπόβαθρο στο customer care και support.

Τέλος, πρέπει να έχετε καλή, γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο internet για να μπορεί να «σηκώσει» τις απαιτήσεις των call center εργαλείων.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος: Remote!

Το τελευταίο διάστημα, εργασιακά μοντέλα που ήταν παγιωμένα για πολλά χρόνια άλλαξαν συθέμελα . Οι εργαζόμενοι άρχισαν να διεκδικούν μια πιο ποιοτική καθημερινότητα, στην οποία θα μπορούν να διατηρούν την ισορροπία μεταξύ του προσωπικού και εργασιακού τους χρόνου. Η εργασία εξ αποστάσεως πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις αυτές, ειδικότερα σε θέσεις που η φυσική παρουσία του εργαζομένου δεν παίζει κανένα ρόλο.

Fun Fact: Γνωρίζατε πως γίνονται κινήσεις, ώστε η remote εργασία να μετατραπεί σε εργασιακό δικαίωμα, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες;

Καινοτόμα λογισμικά remote εργασίας διευκολύνουν την παραγωγικότητα, την οργάνωση και τη συνεργασία, επιτρέποντας σε πολλούς επαγγελματίες να εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι ή από οποιοδήποτε σημείο εκείνοι επιθυμούν. Η απομακρυσμένη εργασία έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από την on-site και μπορεί να συμβάλει αισθητά στην ευζωία των εργαζομένων. Εν κατακλείδι, μήπως εντοπίσατε την κλίση σας -σύμφωνα με τα παραπάνω επαγγέλματα, στην εργασία εξ αποστάσεως; Επιλέξτε το ιδανικό για εσάς ανάλογα με τις δεξιότητές σας! Η ομάδα μας, με τις πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες της, μπορεί να σας καθοδηγήσει επαγγελματικά με ιδιαίτερη ευστοχία. Θέλετε να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα νέα μας άρθρα σχετικά με τη σταδιοδρομία σας; Κάντε εγγραφή στο newsletter μας!