Θέμα: «Έναρξη Μαθημάτων προγράμματος Τηλεπαιδαγωγικής»

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του  COVID-19, ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) «ΕΔΡΑ» ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Τηλεπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της Τηλεπαιδαγωγικής αποτελεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα πρόληψης, εκτίμησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4-17 ετών) και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγου, γραφής, μάθησης, συμπεριφοράς, καθώς και σχολικής προσαρμογής.

Οι υπηρεσίες, που παρέχονται, είναι Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων και Συμβουλευτική Γονέων. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο από τα αντίστοιχα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η λειτουργία του εξ’ αποστάσεως προγράμματος συνάδει και συμμορφώνεται στους κανονισμούς λειτουργίας των πέντε Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ». Αυτό σημαίνει ότι το επιστημονικό προσωπικό πραγματοποιεί μηνιαίες διεπιστημονικές ομάδες, εποπτεύεται και ενθαρρύνεται να συνεχίζει την επιστημονική του κατάρτιση. Οι θεραπευτές ενημερώνουν και επικοινωνούν με τους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται με υπολογιστή, μέσω Video conference σε πραγματικό χρόνο, είναι εξατομικευμένες και έχουν διάρκεια σαράντα πέντε λεπτά. Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένας υπολογιστής, ηχεία, κάμερα, μικρόφωνο και καλή σύνδεση στο internet.

Οι υπηρεσίες της Τηλεπαιδαγωγικής παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους χωρίς την επιπλέον οικονομική τους συμμετοχή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Θεοχάρη Χριστίνα

Κοινωνική Λειτουργός

τ: 6942010460

e: theochari.socialservice@gmail.com

w: www.edra-coop.gr